نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

نشست با مدیران مدارس استثنایی استان با حضور معاون وزیر و ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور

نشست با مدیران مدارس استثنایی استان با حضور معاون وزیر و ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور


دکتر حسینی در نشست با مدیران مدارس استثنایی استان یزد تاکید کرد؛ اجرایی شدن سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش استثنایی از طریق سه بسته تحولی

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی؛ دکتر سید جواد حسینی در این نشست با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی نظام تعلیم و تربیت اجرایی کردن سند تحول بنیادین است اظهار کرد: در راستای اجرایی شدن سند تحول بنیادین در سال ۱۳۹۹ سه بسته تحولی «مدرسه انطباقی»، «مداخلات بهنگام طلایی» و « توسعه مشارکت ها و اجتماعی شدن» در آموزش و پرورش استثنایی تدوین شده است.

وی گفت: بسته تحولی مدرسه انطباقی به دنبال تحقق جامعه عادلانه، برابر، در دسترس و بدون محدودیت برای دانش آموزان استثنایی است و  این بسته تحولی به دنبال مناسب سازی فضا، تجهیزات، معلمان، اولیا و جامعه برای دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

وی افزود: برای تحقق این امر در سال جاری در هر استان یک مدرسه عادی و یک مدرسه اتیسم  در تمامی جوانب به صورت الگویی مناسب سازی خواهند شد.

وی گفت: تاکنون بیش از هزار عنوان کتاب برای گروه های مختلف دانش آموزان استثنایی تالیف و مناسب سازی شده است و بیش از 2 هزار و 500 محتوای مناسب این دانش آموزان نیز در شبکه شاد بارگذاری شده است.

حسینی با اشاره به بسته مداخلات بهنگام طلایی گفت: بسته مداخلات بهنگام طلایی به دنبال شناسایی به موقع  تمامی نوآموزان و کودکان لازم التوجه و انجام مداخلات بهنگام استاندارد است.

وی افزود : در آموزش و پرورش استثنایی مداخلات از بدو تولد است و در حال حاضر نیز ۲ هزار کودک زیر ۳ سال تحت پوشش خدمات آموزش و پرورش استثنایی قرار دارند.

معاون وزیر یکی از گام های اصلی مداخلات بهنگام را برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان دانست و اظهار کرد: در سال جاری 22 هزار و 400 پایگاه سنجش در سال جاری با بیش از 20 هزار نیروی متخصص کار سنجش 99 درصد  نوآموزان بدو ورود به دبستان را انجام دادند و یکی از سیاست های سازمان آموزش و پرورش استثنایی کاهش سن برنامه سنجش است.

معاون وزیر در ادامه گفت: بسته تحولی توسعه مشارکت ها نیز در پی توسعه مشارکت همه ارکان و اجزای جامعه در امر تعلیم و تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

حسینی با بیان اینکه بیش از 23 هزار دانش‌آموز تلفیقی و 50 هزار دانش‌آموز با مشکلات یادگیری در 21 هزار مدرسه پذیرا در حال تحصیل هستند اظهار کرد:  834 مدرسه به‌عنوان مدارس پشتیبان و 723 معلم پشتیبان وظیفه حمایت و پشتیبانی از این دانش‌آموزان را برعهده دارند.

وی افزود: علاوه بر این مدارس 754 مرکز مشکلات ویژه یادگیری نیز در کشور خدمات ویژه به دانش آموزان دارای مشکلات یادگیری ارائه می دهند و یکی از برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی گسترش این مراکز است.

حسینی با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر تعلیم و تربیت دانش آموزان وظیفه توانبخشی را نیز بر عهده دارد گفت: یکی از نیازهای دانش آموزان استثنایی توانبخشی است و آموزش و پرورش استثنایی از کمبود نیروی توانبخشی در رنج است که با پیگیری به عمل آمده در سال جاری 500 نیروی توانبخشی استخدام خواهند شد.

در ابتدای این برنامه پایدار رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان یزد گزارشی از عملکرد آموزش و پرورش استثنایی استان ارائه داد . در ادامه نماینده معلمین و 4 نفر از مدیران مدارس استثنایی استان اهم نظرات ، پیشنهادات و چالش های حوزه های آموزشی ، اداری مالی ، توانبخشی و مراکز مشکلات ویژه یادگیری را مطرح کردند .